CULTURA

PREMI LLEALTAT 2006

EN CHIMO LANUZA I ORTUÑO

 
 
 
El Grup D'Accio Valencianista ha acordat en l'ultima reunio celebrada per la seua Junta Directiva concedir el PREMI LLEALTAT 2006 a En Chimo Lanuza i Ortuño. L'eminent filolec rebra el prestigios guardo en el transcurs d'un sopar que es celebrarà el proxim 16 de Juny en l'hotel Astoria de Valencia.

Entre els molts merits que Lanuza acumula per a ser mereixedor del PREMI LLEALTAT 2006 el Gav vol destacar la seua permanent actitut de fidelitat i llealtat a l'ideari valencianiste aixina com el seu compromis en tots i cadascu dels aspectes de la lluita valencianista des de fa mes de 25 anys. Chimo Lanuza va ser u dels filolecs que participaren en la codificacio de l'idioma valencià per mig de les Normes de El Puig en 1979. Es autor, entre atres llibres, de La Gramatica de la LLengua Valenciana. Ponent en el I i II Congres de la LLengua Valenciana. Durant la seua etapa com a director de L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) va desenrollar una incansable llavor en favor de la LLengua Valenciana.

Chimo Lanuza s'unix aixina a atres eminents valencianistes que ya son posseïdors de dit premi: 1999 En Jose MĒ Guinot, 2000 En Leopold Peñarroja, 2001 Na Amparo Cabanes, 2002 En Juan Garcia Sentandreu, 2003 En Miquel Ramón Izquierdo, 2004 En Joan Gil Barbera, 2005 En Ricardo Garcia Moya, 2006 En Chimo Lanuza Ortuño.

El proxim 16 de juny a les 21:00 hores, en l’Hotel Astoria Palace de Valencia, el Grup d’Accio Valencianista fara entrega del Premi Llealtat 2006 al filolec En Chimo Lanuza i Ortuño.

En l'acte intervendran: Rafa Medina, Toni Fontelles, Juan García Sentandreu i Manuel Latorre