CULTURA

 

Jornà Cultural en Meliana 8 de març
 
Dijous 8 de març, a les 20:00 hores en lo LLAR DELS JUBILATS de Meliana, es realisà una jornà d’autentica cultura valenciana, davant la presencia de vora 100 persones. 
 
Representacio de l’obra de teatre “DE REBOT”, sent l’autor Arturo Casinos, Es el nom de l’obra en la modalitat de sainet interpretat pel “QUADRE TEATRAL ONG – MOVIMIENTO SOCIAL. INTEGRACIÓN SI-.

E ls següents artistes als que el GAV els dona les gracies, per vindre a realisar esta obra de teatre a Meliana totalment debaes, ya que desgraciadament no tenim subvencions de cap tipo i tot ho tenim que fer per amor a nostra patria valenciana, i per supost per amor a l’art. Gracies atra vegà.
 
Na Ana Maria Mascaros interpretà el paper de “Rosa”.
En Vicent Triguero, fa el de “Pimentó”.
I En Manuel Pulgarin “Chimet”.
El director es En Vicent Triguero.
 
Sintesi:
 
Chimet i Pimentó son un pare i un fill que com tots tenen els seus mes i manco. En l’ocasio de la demanà de la novia del fill, es monta un pollastre….
 
Despres declamacio poetica en llengua valenciana, dedicat a la Dona Valenciana en el dia de la Dona treballadora, a continuacio atra en homenage als nostres yayos i Majors, i per a finalisar atra en sentiment patriotic Valencianista "som Valencians". 
 
En acabant donaren pas a lapresentacio del llibre: " Ben Saporta (el resucitat valencià)", editat pel GAV, l'autor Ismael Gomez R. Broch va fer l'explicacio argumental del llibre en un viage a lo lllarc del temps, el qual va ser aclamat pel public present en el salo. A continuacio, signa i dedica eixemplars de son llibre als asistents, en un ambient de cordialitat i sense poder contindre l'emocio el president del GAV li va fer entrega d'un pergami dedicat a este bon escritor per sa llavor en defensa de la Llengua Valenciana.
 
Al finalisar els actes i gracies a la colaboracio de Coalicio Valenciana -  Meliana, junt a tots els presents se va oferir  la tradicional "picaeta" que oferix sempre el GAV.
 
Una molt agradable vespra cultural que mos va oferir la seccio del GAV - Meliana.
 
Moltes gracies.-
Salutacions cordials
GRUP D'ACCO VALENCIANISTA.-