CULTURA

 

 
L'Associació Cultural Valenciana “Miguel García Puerta” de Mislata ha examinat la totalitat de les falles esposades en el municipi en l'objectiu de reconéixer aquell monument faller més genuïnament valencià i que més cuide i respecte la llengua valenciana.

Llamentablement ens hem trobat un any més en una gran decepció, puix de la totalitat de falles de Mislata, sols tres: Antonio Molle-Gregorio Gea, L’Eliana-Cid y Doctor Marañón-Maestro Palau feren ús en els seus monuments d’un perfecte valencià, que respectava la tradició i la purea de la rica i dolça llengua valenciana. La resta optava per una atra llengua.

Des de l'Associació no descansarem en el nostre objectiu bàsic de velar per la cultura, llengua i senyes d'identitat dels valencians i per això entre atres activitats en el nostre primer any de fundació, hem creat, el reconeiximent a la falla que més faça per la nostra dolça i bonica llengua.

Enguany, després de valorar les úniques opcions existents que complien estos paràmetres, l'associació ha decidit otorgar este primer guardó a la falla Antonio Molle -Gregorio Gea. Per fer us d’un bon valencià i que ademés , el seu monument és una rèplica del Pou d'El Quint, representant a la perfecció eixe sentiment valencià i de la nostra localitat, que sempre ha caracterisat al nostre poble.

Per a això l'associació els fa entrega d'un diploma i d'un eixemplar del llibre “Cronologia Històrica de la Llengua Valenciana”.

Esperem que el pròxim any la resta de comissions prenguen nota i no facen ús d'una llengua estranya per a un poble, com el de Mislata, que la rebuja.

Enhorabona a la falla guardonada!