Per a ofrenar noves glories a Espanya
Ferrer


La semana passada es produi un fet capital. La Seleccio Valenciana de Pilota es proclamà campeona del mon en la modalitat de Llargues en el Mundial 2004 d’ Alba i Imperia (Italia). El restant d’ ors han segut per a Mexic (en Fronto) i per a l’ anfitriona Italia (en Joc Internacional i en Pallapugno). Encara que no hem estat al nivell d’ anteriors campeonats, cal estar satisfets puix hem conquistat el titul de Llargues –prova reina- per quinta edicio consecutiva. Pero Punt Dos no ha retransmitit les partides en directe i l’ informacio sobre el tema als diaris i radios valencians ha segut molt marginal. La qüestio es que som campeons del mon i ¡la gent ni ho sap!

La Seleccio es campeona del Cinc Nacions, l’ Europeu, el Mundial... Campeona de tot. Els valencians som a la pilota lo que Brasil al futbol. Pero a pesar de tot, ni tan sols tenim dret de disputar els tornejos baix el nom del nostre païs –Valencia- sino que anem representant oficialment a l’ Estat Espanyol. I ho fem a pesar de que la Pilota Valenciana no es juga en cap atra autonomia mes de l’ Estat a banda de Valencia. A pesar de que tots els integrants de la Seleccio son valencians. A pesar de que, i aço es lo mes fort de tot, la Federacio Espanyola de Pilota desprecià les regles de la Pilota Valenciana per a jugar a Espanya i tan sols acceptà com a valides les de la Pilota Vasca (quan la modalitat valenciana es moltissim mes antiga que la dels vascs). A pesar de que s’ hague de crear una Federacio de Pilota Valenciana al marge de l’ espanyola per a poder jugar en el nostre propi païs perque ni aixo podiem fer...! Puix a pesar de tot, li ofrenem els tituls a Espanya! Aixi de fort, aixi de cruel.

¿Que li anem a fer? Els valencians som aixina. No ens espabilem. Rebem galtades per part d’ Espanya i dels espanyols tots els dies de la semana totes les semanes de l’ any, pero aixina i tot ens agrada ofrenar noves glories a un estat que passa de mosatros com de la merda. Aci la Seleccio Valenciana de Pilota no tira, per molt campeona del mon que siga. Aci lo unic que emociona a la gent es la Seleccio Espanyola de futbol, eixa de la que diuen tots els anys que es maxima favorita per a conquistar la Copa del Mon i que sempre torna cap a casa en els quarts de final despres de ser humillada per grans potencies futbolistiques de la talla de Corea del Sur.  

Pots enviar els teus comentaris a:

comentaris@hotmail.com