OPINIO

 

La llumeneta
 
Josep Vicent Guillot Bueno
 

El 27 de novembre del 2004, mils de valencians eixiem al carrer en protesta per les constants agressions que el nostre poble patix (desde sempre i pels de sempre) i en defensa de la Llengua i cultura valencianes. No entrare en la tipica guerra de cifres, nomes dire que yo acabava de recorrer el carrer Colon, giri el cap i no veya el final. Tampoc anava al principi de la manifestació... i tampoc el vaig vore. Els carrers eren un mar de gent i de Senyeres.

Eixe mateix dia, el noticiari de la “nostra” televisió, per alguns coneguda com “Canal noi”, començava el repas a l’actualitat en la noticia d’una manifestació...... feta en Murcia en defensa del transvàs.... i en més de mil persones. De la feta en el Cap i Casal, res de res.

I es que és molt curios que la veritat siga tal depenent de qui la conte. Els mijos de comunicació (i els politics) sempre veuen el got segons els convé, és a dir, o mig ple o mig buit... o directament diuen que no n’hi ha got.

Hem sentit una i atra volta, el despreciable fet dut a terme pel “conseller català” al llevar les banderes d’Espanya i Catalunya (que no es diu Senyera, siguent este un atre fet d’usurpació històrica) d’un edifici public i, curiosament aci, en la nostra Generalitat, davant el mateix fet (no apareixia la bandera d’Espanya), el silenci ha sigut casi total.

Podem parlar tambe del “fenomen Estatut”. Segons d’a on siga, és bo o és roin. El nostre, moneda de canvi de politics traidors, és alabat per uns i atres, encara que tinga els mateixos defectes que atres com el català o el gallec. Este ademes, nos nega la nostra Llengua Valenciana, nos nega la realitat castellanoparlant de molts pobles valencians i atres tantes tropelies

I en política tres quarts de lo mateix. En Catalunya Ciutadans es “l’esperança, l’aire fresc, el toc d’atenció a socialistes i populars....”, en canvi aci, Coalició Valenciana es “ultra, radical, carca,..”, Unió Valenciana segons per a que, aprofita o no, i clar, Ciutadans aci “no te cabuda perque la nostra realitat és diferent”. Hipocresía en estat pur.

Més d’un i de dos creuen que la gent és boba, que traga en tot lo que li conten. Tenen por a despertar la llumeneta que porten en el cervell.... no siga que qui es menege no ixca en la foto o, a lo pijor, s’acabe el pastis.