OPINIO

 

Observacions sobre les recents i proximes eleccions
 
Juan Romero
 

Lo que ha passat en estes recents eleccions te poc de racional, pero per irracional que siga el resultat te algunes explicacions. 
 
En tota una bateria de mijos de comunicacio a la seua disposicio exclusiva (RTVV, Cope, Libertad Digital, Las Provincias, etc.) el PP ha conseguit concentrar tot el vot no-d'esquerres fent creure a la societat valenciana lo que en cada moment li interessava, encara que la realitat dels fets fora justament lo contrari. En tots estos mijos el PP ha conseguit atemorisar a la ciutadania en l'amenaça del tripartit d'esquerres i pancatalaniste, ha calat la consigna del vot util contra eixa alternativa de govern. Molt important en estes eleccions ha segut el vot de rebuig als desgavells de Zapatero, explotats al maxim pel PP i els seus corifeus, ademes d'atribuirli al govern central tots els problemes que tenim els valencians (immigracio, inseguritat ciutadana, aigua, infraestructures, etc), mentres que totes les "excelencies" son gracies al PP. Al meu entendre, este montage virtual del PP que s'ha tragat bona part de la societat, ha segut clau en la massiva concentracio del vot.  
 
Per atra part, l'oposicio del PSOE i del "Compromis" mes inutil i inofensiva per al desgast del PP no ha pogut ser. Ademes de poc inteligent: ¿que nassos fan en banderes republicanes, quatribarraes i proclames radicals en les seues rodes de prensa? Aixo es tan simple d'entendre que li hu han posat "a huevos" al PP per a que puguera explotaro al maxim, assustant al votant de centre-dreta de manera que ha votat en massa al PP per a que no entre eixa alternativa radical d'esquerres i catalanista.
 
Com diem ades, els mijos de comunicacio afins i/o controlats pel PP han fet la gran faena de manipular la realitat dels fets, de desinformar, de silenciar les vergonyes del PP, de fer creure lo que cada dia han volgut fer creure a través d'un esperpentic montage virtual de propaganda enganyabovos, i lo que es pijor encara: la censura dictatorial a les veus discrepants del Pensament Unic, inclus en la Radio Televisio Publica Valenciana que paguem tots els valencians, pero monopolisà completament pel PP per a manipular diariament a la societat valenciana.
 
Els que estem en Coalicio Valenciana no podem permetremos quedarmos en el llament, no es lo de mosatros, som d'una pasta especialment resistent. Estem preparats per a combatre, aixina que hi ha que alçarmos i seguir avant en esta guerra. No mos queda mes remei que seguir batallant, com sempre. No mos oblidem que la vida pega moltes voltes, i lo que hui es blanc dema pot ser gris, o inclus negre. De torres mes altes han caigut, com va passar, per eixemple, en la totpoderosa U.R.S.S. I com diguem en els pobles: no hi ha mal que cent anys dure. Aixina que hi ha que resistir.
 
Mosatros ham de seguir sent la veu de la consciencia, de l'honradea, del pundonor, de la veritat, de la dignitat valenciana. Ya aplegarà el dia en que molta gent es donarà conter del fum de boja del farsant PP. I en el cas de que Rajoy siga el proxim president del Govern, el PP de Camps i Rita es quedaran privats del potentissim recurs de l'enfrontament / discriminacio del govern central. Ya vorem que diran a la societat valenciana si governant el PP en Madrit i Valencia seguim sense Ave, sense transvas, sense grans inversions en infraestructures, en problemes d'inseguritat ciutadana, d'immigracio, de supervivencia de l'agricultura i de l'industria tradicional, etc., etc. En eixe cas no tindra a qui reballarli el mort, perque ell, el PP, sera l'unic responsable.
 
D'aci uns nou mesos tenim les eleccions generals (aixo si no s'avancen) per al Congres dels Diputats, aon es requerix un 3% provincial (no un 5% autonomic) per a tindre representacio parlamentaria. Aixina i tot es molt dificil, pero hi ha que estar ahi; no se sap mai lo que pot passar. Es molt remota l'idea, pero per si alguna d'aquelles aplegarem a tindre un diputat en Madrit (i ya no dic si el president de tanda necessitara el seu respal, entre atres partits minoritaris) seria un magnific escenari per a exigir coses per a la nostra Valencia i un bon altaveu per a que la societat valenciana coneguera amplament els nostres plantejaments lo qual, sense dupte, facilitaria el nostre segon intent de penetracio en les institucions valencianes.
 
De totes formes, consigam un diputat en Madrit o no, hi ha que seguir en esta guerra en esperit de superacio, perfeccionant la maquinaria i l'estrategia. Ya sabem que esta guerra es llarga, pero com mos demostra l'historia, en les guerres no sempre guanyen els eixercits mes poderosos, sino que moltes voltes, pel temps, guanyen els guerrillers de resistencia... i si no que li hu pregunten a Napoleo i a Vicent Domenech "el Palleter".