OPINIO
 

Vent de Garbi

 
Ara te que caure Camps
 

Baltasar Bueno / Caigut Ricardo Costa, li pertoca caure a Camps, perque el primer era la ma dreta del segon, i no pegava un pas que no sabera el frare beato, com li duen a Camps els mateixos del PP.

Per lo que ha gravat la policia i consta en el sumari, el segon jefe de la banda Gurtel, El Bigotes, anava a casa de Camps en tota normalitat, i a la farmacia de la dona de Camps en la plaça de l´Ajuntament a raonar ab esta de coses de diners i regals. També segons ixes cintes i les seues transcripcions, Camps enviava a la seua germana al Bigotes a que li arreglara asuntets. També, sempre segons les cintes de la policia, Camps li dia al Bigotes “Te quiero un huevo”.

A Costa se l´han fet per tindres excelents relacions ab el Bigotes i tota la seua pandilla. Millors les tenia Camps ab este element en el que el PP de tota Espanya feia negocis dubtosos, inmorals. De lo qual cap deduir que Camps te que caure també, per la mateixa raó, per la mateixa llògica, per la mateixa llei de gravetat.

Tot lo que ha passat en les últimes hores ha sigut surrealista, de pelicula de Berlanga en la dictadura. Tot ha evidenciat moltes coses de les que sempre hem dit aci. Al PP li s´hen fot tres pitos la valenciania, el poble valencià, la cultura i llengua valencianes, els interesos valencians, els problemas valencianes. Els seus mes alts dirigents als negocis, als regals i a tractar ab gent indeseable, per lo que tots els dies estem llegint, escoltant i veent.

S´han fet les victimes, els perseguits, han cridat moltissim per les filtracions i han volgut convertir als periodistes, no pagats per ells, que ho publicaven tot lo poc que sabem encara del cas Gurtel, en criminals.

Quan la cosa ya feia massa olor, PP Madrit li ha dit a PP Valencia que tenia que tallar el coll a Costa i este es ficà mes chulo de lo habitual i s´ enfrontà a Madrid i a Camps. A Camps lo mes probable es que li diguera, “si caigo yo, lo cuento todo”. I Camps s´asustà i plantà cara a Madrid, pero Madrid al final ha humillat a Camps, s´ha fet a Costa i el PP de Valencia, que anava de festa en festa i s´havia rebotat baix la batuta de Camps, se l´ha tingut que envainar. La chuleria se l´han ficat en el cul. Han fet el ridicul més espantós.

Tot ha sigut cutre, de gentola de pandereta, d´impresentables, de quinquis, de chorisos, de chulets de Canovas i de hipiques, de niños pijos mal criados, de pollastres horteres, de quierosynopuedos, de sujetos sense trellat i destarifats.

I en mans d´eixa genteta estem els valencians. De gent que lo unic que pareixia que sabien fer eren festes, pero tampoc eren capaços d´organisarho ells, sino que devanen a ferles a la banda Gurtel, les quals les que pagaven quaranta vegades mes de lo que valien., perque ells no servixen ni per a organisar verbenes.

Ara s´ha vist lo que era i es el PP de Camps, el rey sol, el qui se creu señor de la gleba, propietario de vidas y haciendas, amo del cortijo, señorito andarús per a fer i desfer al seu gust, a la seua voluntat clarament nepotista.

I ara Paquito, que s´ofega en un got d´aigua, eixa es la seua personalitat, la seua valua, està doblemente angustiat: primer, per lo que li ha passat i lo que queda per passar i , segon, i mes greu, perque ara no te a ningu de la banda Gurtel per a que li organise les seues festes, lo unic a lo que està totalmente entregat a colp de talonari i ab la exigencia de ser ell la figura telonera de cada espectáculo. A él todo honor y gloria, qual si fora emperador romà.

Com diri Vargas Llosa, el coronel ahora ya o tiene quien le escriba, quien le ria las gracias, quien organice fiestas y orgias, encara que sempre podrà tirar d´algun Tormo bufó de la cort i desvergonyit, catifa de lo que vinga i fasa falta. Aixó si que es un problema, no el mig milló de parats valencians que n´hi han, dins dels quatre millons d´espanyols que estàn en el paro.ns

Camps se s´ha afona ell mateixet, pegant sarpotaes a l´aigua, desesperat, ofegat d´angunia, perque ara no popdrà tindre festes, millonariamente pagades, on ell sol emular als cesars romans i copiarli els gestos a Obama, ab el qui volia ferse la foto pagant lo que fera falta als Gurtels, corredors i conseguidors de favors ab la pasta dels diners que ixen de les postres escurades bolchaques.

Costa ha caigut, pero Camps pot anar remullantse la barba. La llógica es aplastant i la dinàmica ya o para.

.


 

Por Baltasar Bueno
Periodista