OPINIO
 

Vent de Garbi

 
El PP, el paro y la crisis
 

Baltasar Bueno / El PP està secretament feliç ab els 4 millions de parats, la crisis econòmica i tot el folló que n´hi ha, perque pensa que aixó li donarà la victòria en les pròximes eleccions. Les encuestes que se fa el mateix PP en les seues cuines, ixes que cita Zupercozta i Camps diuen que el PP guanya per golejada al PSOE.
Es a dir, que el PP no guanyarà perque tinga raó o capacitat de gopvernar, perque tinga la solución al paro i a la crisis, sino perque la crisis està matant de fam a molts espanyols i estos desesperats votaràn PP per a que els traga del clot.
No dig yo que el PSOE no tinga molta de la culpa de lo que està succeint. La te, com la te el PP. Els dos partits majoritaris tenen la culpa de lo que està passant, ningú dels dos s´en escapen. Son dos partits centralistes que van a la seua, a parar el sac, a viure del cuento i fer lo posible per a que dure. Al ser centralistas, tiren cap a Madrid, no jugen de locals i definen els interesos de la nostra terra i de la ostra gent. Aci es fa lo que manen els de Madrid, Gurtel incluits.
Zapatero en el Debat de la Nació ha estat ab cara d´amargat, de cansat, de preocupat. La cara de Rajoy era ben distinta, l´home estava feliç, tot anava rodante come ll volía, per a ell i els seus va be. Li se notava relaxat, ben menjat, ben dormit, ben descánsate, que no ha patit gens en les vacances.
Tingué la cara dura Rajoy d´oferirli a Zapatero un pacte per a eixir de la crisis consistent en que les Administracions no despilfarraren tants diners, com si a soles foren les del PSOE les que despilfarren, no enrecordansen gens ni miqueta de lo que despilfarren les Administracions del PP.
No se si Rajoy en eixe pacte li farà agenollat promesa a Zapatero de que Camps ya no se gastarà millonaes en la Fórmula 1, en la Copa America, en la Volvo Ocean Race, en Campeonats Mondials d´Hipica i de Tenis, que es lo unic que este chic sap fer. El traus d´estes festorres de rics i el chic no s´aclarix.
No se si Rajoy li dirà a Zapatero que aixó de Camps de gastarse els diners en lo que no pertoca, en tonteries, i en festes organisades multimillonariamente per Orange Market, s´ha acabat, com s´ha acabat aixó de que una bacanal d´eixes valga equis i se pase factura per cinquanta equis, de gastarse els diners públics en coses innecesaries.
No crec que Rajoy tinga la solució a la crisis, no crcec que la tinga aningun politic. Desgraciadament, la majoria dels que se fiquen en politica, exceptuat algun romàntic, es perque no servix per a res, perque no te capacitat per a guanyarse la vida com un treballador normal i corrent, o com un profesional de prestigi. Els politics van al seu rollo, a omplirse el saquet i a que dure.Per lo general, solen ser els mes mal faeners i els mes indocumentats. Aixó o son funcionaris que tenen la vida resolta i se dediquen a jugar a la politica i a marejar.
Mentritant 4 millons de persones estàn en el paro patint fam i misèria, i ells, els politics, els veus feliços, com si no passara res, com si el problema no fora d´ells, i els del PP d´ací tirantli la culpa a Zapatero, com si ells no tingueren res que vore, ni responsabilitat, ni trasnferències ni competencies per a actuar i resoldre el problema.
Ahir a Rajoy lo se veia una cara enorme de felicitat, de satisfacció. No estava de dol. No li afectaven els 4 millons de parats. Al meyns a Zapatero li se notava que si, que li preocupava.
Els politics son eixina. Ells cada mes els toca el bingo. Eixe bingo que de quan en quan, a soviet, ells s´arreglen, s´el milloren, en tota la cara dura del mon.

Fasa la prova, vaja un matí a la plaça de la Mare de Déu, al carrer del Micalet, passeje per allí, sentes, mire les cares de la gent que passa. Quan veja a uno feliç, ben vestit de boutique, ben menjat, relaxat, parsimoniós,… pregunteli a que se dedica. Li dirà molt orgullós, sense cap vergonya, -perque no la solen tindre- que es diputat, concejal, alcalde, conseller, president, asesor,… en definitiva, li dirà que es politic. I quan veja a uno trist, amargat, serio, dolgut,… no farà falta que li diga res, vorà com li diu que es un parat, un dels 4 millons de parats que els politics (PSOE i PP), en l´Estat o l´Autonomia, pemitixen, ab la seua incapacitat per a governar i administrar, existixquen.


 

Por Baltasar Bueno
Periodista