POLITICA

La Fiscalía denuncia a Terra Mítica per frau

La Fiscalia del Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat Valenciana ha denunciat a Terra Mitica i atres 16 empreses per presunt frau a Facenda de mes de 4,4 millons d´euros en els imposts de societats i l´IVA durant els eixercicis de 2000 i 2001.

La denuncia es dirigix contra 17 empreses i 25 persones, alguns d´ells administraors de les empresses que, segons el text de la denuncia, actuaren en “connivencia” uns en atres i que, en l´intenció de cometre frau fiscal, van emetre una serie de factures que no s´ajustaven a la realitat.

Una vegà emeses entre les empreses, i en l´indicacio de treballs i servicis que, segons este orgue, no s´havien realisat ni prestat, les mercantils que les tenien les usaren per a reduir els pagaments tant de l´impost de societats como el de l´IVA.

Per a la Fiscalia valenciana existixen indicis de la comissio de delits continuats de falsificacio de documents mercantils i 12 delits contra la Facenda Publica.

La denuncia ha segut posà despres de que l´Agencia Tributaria presentara el passat mes de juny un escrit aon dia que l´Inspeccio de Tributs havia detectat un grup de societats en la trama organisà ades mencionà.

En esta trama figura un vell conegut, Vicent Conesa de la firma C3 que ya en 1994 va estar embolicat en unes polemiques adjudicacions fetes per l´Ajuntament de Benidorm durant l´alcaldia d´Eduardo Zaplana.