29 de novembre de 2007
 

Aniversari de Valencia Hui

Des del GAV volem donar l’enhorabona al diari Valencia Hui pel seu primer aniversari, primer de molts atres que queden per vindre –estem segurs-.

Sent com es, un diari nou pero en demostrada profesionalitat, sap dur a bon port lo que el diferencia d’atres, informacio clara, directa, correcta i objectiva de lo que ocorre en lo mon i principalment en lo Regne de Valencia de on volem destacar les següents seccions; Cultura Valenciana –seccio que nos congratula especialment-, Regne, politica i agricultura dins d’economia.

Des de l’epoca de MĒ Consuelo Reyna en la direccio de “Las Provincias” no s’habia tornat a repetir tan forta defensa de lo valencià per mig d’un diari Regnicola, desgraciadament el diari “Las Provincias” ha passat a ser un senzill altaveu a l’orde d’un partit que diu que es valencianista pero que deixa que s’ensenye català en les escoles valencianes en vegada de valencià, que es faça televisio i radio publica valenciana en català i comet “erros tan normals” com dir que els Borja eren de territori de parla catalana, -sempre s’equivoquen en lo mateix i mai al contrari que... ¿casualitat?-, per als increduls ad estes altures estem parlant del PP, unes maniobres politic/mijatiques manipuladores que fan que al final ho paguen car els seus llectors, oyents i espectadors, ya que no son conscients de la realitat.

Volem felicitar a tot el grup humà que forma part de Valencia Hui especialment a son director Baltasar Bueno, al que mai li tremola el pols per a ficar en son Vent de Garbi -vent mes que gelat per al qui no el coneix- a cadascu en el puesto on li correspon, li agrade o no a l’implicat. A Josue Ferrer que sap fer de les seues noticies una constant informacio i denuncia de l’actualitat cultural i/o politica valenciana. A Pablo Segarra per la seua visio critica i objectiva en lo referent a la politica. Com tambe a Hector Gonzalez per la detallada informacio que nos oferix en sa seccio de Regne.

A tots ells els agraïm –sobre tot per la proximitat ideologica que compartim- la seua bona llabor dins de Valencia Hui per a que la flama del sentiment de valencianitat no s’apague en la prensa escrita, participant i aportant cadascu d’ells el seu particular granet d’arena.

Esperem, sent nostre desig, que el nou breçol de valencianitat informativa, que es hui en dia la redaccio de Valencia Hui mai siga prostituida per les brutes mans d’alguns politics i que seguixca en sa admirable llabor de defensa de lo que mes amem en el Grup d’Accio Valencianista, nostre milenari i envejat Regne de Valencia.

“La prensa es l’artilleria de la llibertad.”
Hans Dietrich Genscher (1927-?) Politic alema.