En Valencia, Cap i Casal, a 26 de Març de 2009
 

EL GRUP D'ACCIO VALENCIANISTA S'ADHERIX A LA PLATAFORMA “MOVIMENT VALENCIANISTE PER EUROPA”

Des de el GAV volem fer publica nostra total adhesio i recolzament a l'iniciativa de crear una gran plataforma valencianista davant les proximes eleccions europees. Considerem que donada l'actual situacio cultural, economica, social i politica, l'unica opcio valida per als que mos considerem valencianistes es la d'aglutinar voluntats i esforços en un objectiu comú. El “MOVIMENT VALENCIANISTE PER EUROPA” mos pareix l'unica possibilitat real de reivindicar i denunciar a nivell europeu l'actual situacio de persecucio i abandone que els valencians estem patint.


Aixina mateix, el GAV vol felicitar a Juan GŠ Sentandreu per la seua generosa iniciativa de contar especialment en UV a l'hora de dur a bon port esta gran iniciativa. El fet de que CV i UV pogueren treballar junts baix el paraigües d'esta plataforma, ya seria per si mateix una molt bona noticia per al moviment valencianiste. Desigem de tot cor que esta volta l'oferiment de Sentandreu siga arreplegat per Miralles i els seus. Ya que de no fer-ho, la decepcio mes absoluta tornaria novament a instalar-se entre les files valencianistes.


El GAV respectara integrament i sense condicions la decisio final que el “MOVIMENT VALENCIANISTE PER EUROPA” prenga respecte al fet de presentar-se o de demanar l'abstencio justificada en els comicis del 7 de Juny. Des de nostra posicio d'independencia politica treballarem de valent en qualsevol iniciativa que la plataforma considere interesant, ficant des d'este moment al seu servici tant nostra ampla experiencia com el nostre capital huma. No obstant volem deixar clar que la postura del Grup d'Accio Valencianista seria, de bestreta, la de no participar en uns comicis europeus. Mentres Europa no reconega a la Llengua Valenciana dins de la seua Carta de Llengues Minoritaries, recuperant l'espirit de “L'Informe Kililea”. Mentres la “formula Moratinos” de Valencia-catala siga la que impere en la UE. El GAV no reconeixera cap autoritat al Parlament Europeu.