21 de març de 2011

L'Associació Cultural Valenciana “Miguel García Puerta” de Mislata, concedix el premi a la difusió de la llengua Valenciana en els monuments fallers del municipi

De nou, L'Associació Cultural Valenciana “Miguel García Puerta” de Mislata, concedix el premi a la difusió de la llengua Valenciana en els monuments fallers del municipi.


Per este motiu hem creat el Premi Taronja com a reconeiximent a la comissió fallera que ha fet us de l´autentic i genui valencia.


Aixina com el premi taronja, hem tingut la necessitat de fer lo propi ad el monument faller que mes embruta la nostra benvolguda llengua fent us d’influencies alienes com el català, i hem decidit nomenar-lo com a Premi “moniato”.


Enguany, després de visitar i valorar les opcions existents en Mislata, i que complien en estos parametres, la nostra associació ha decidit otorgar-li el guardo a la comissió fallera Creu i Mislata en el seu monument gran de 2011, per fer us d’un valencià genuí.


Per la seua banda, el premi moniato li ha sigut concedit, per la catalanisació del seu monument 2011 i especialment per el seu llibret, a la comissió fallera Felipe Bellver. Que any darrere any, se supera, fomentan el catalanisme faller.


Ademés, desigem per al pròxim exercici faller de 2012, que les comissions falleres de Mislata que encara fan us del català, la majoria, o un mal us del valencià, trien el valencià, la llengua de tots i dels fallers també en el seus monuments.


Des de l'Associació Cultural Valenciana “Miguel García Puerta” no descansarem en el nostre objectiu bàsic de velar per la cultura, llengua i senyes d'identitat dels valencians.Enhorabona a la comissió guardona!