Opera -Navegador d'internet + e-mail

Traduļt per J.V. Hurtado

www.elpalleter.com

fent natural lo que la Conselleria d'Educacio (sub)normalitza.


Opera es un  programa en funcions similars a "Internet Explorer" o "Netscape". Pero, aixina com per a baixar el teu correu electronic, has d'obrir "Outlook Express" (si utilises "Internet Explorer"), des d'Opera pots fer-ho tot en el mateix programa: Internet i Correu Electronic simultaneament, sense obrir mes finestres, ni carregar un segon programa, i tot en Llengua valenciana. Per a fruir d'Opera, seguix estos estes instruccions:

 

1. Baixa't este archiu. Es l'archiu d'instalacio d'Opera.  Archiu d'instalacio. Puncha aci en el boto dret del ratoli, i executa: "Guardar destino como....". GUARDA L'ARCHIU EN L'ESCRITORI, aixina sabras a on estą. escritori. Son 12 MB, tarda una miqueta en baixar. Pero mereix la pena. 

2.Ara que ya tens guardat l'archiu d'instalacio en l'escritori, has de punchar sobre ell. L'archiu que has guardat se diu: ow32es-ESes-ES711j.exe, i ho tens en l'escritori, o a on tu ho hages grabat. Puncha sobre ell i seguix lo que te diu el programa. Es una instalacio normal.

3. Ara que ya has baixat l'archiu, i que has instalat Opera, has de canviar SOLAMENT un archiu, per a que el programa "te parle" en valencią. Puncha aci, en el boto dret, executa: "Guardar destino como...", la carpeta en la que has de copiar l'archiu es c://Archivos de Programa/Opera7. Pots ser que no tingues la carpeta c://Archivos de programa, perque la teua se diga c://Programas files/Opera, es lo mateix pero en angles. Si ho tens en angles, pues t'ho copies en la carpeta que tens en angles, no te mes historia.

3.Ara, entra ya en Opera. Tindras el tipic icon, en el logo d'Opera. Puches ahi, entres el programa, i mira la barra de ferramentes. Ho tindras en angles, o en castellą. Si ho tens en angles, puncha sobre "Files" i despres sobre "Preferences". T'apareix una fulla, en la que a l'esquerra, tens una opcio que te diu "Languages". Puches en eixa opcio. Al costat de la finestra del mig tens una serie de botons. Pucha sobre el que te diu "User Interface", i busca  C:\Archivos de programa\Opera7\ow711_2887es-ES.lng. 

4. ””YA HO TENS! Ara li dius acceptar. Tanques Opera, i ho tornes a obrir. Ya ho tens en Llengua valenciana

5. Si tens qualsevol problema, envia un correu a info@elpalleter.com i t'ajudarém en lo que pugam.